Полицията в Бургас реализира първия арест на остров, след инцидент на "Света Анастасия" миналата вечер, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Цветелина Рандева. За случая пръв писа сайтът "Флагман", който уточни, че по това време на острова е имало симфоничен концерт.

За срок до 24 часа е задържана жена от София, спретнала скандал на чужденци заради шезлонгите на тясната плажна ивица на острова. По данни на полицията жената, която била видимо пияна, нападнала чужденците вербално, като им крещяла и ги обиждала. Тя ще бъде глобена по Указа за борба с дребното хулиганство.

Полицията е реагирала светкавично след подаден сигнал на тел.112 малко след 21 часа на 31 юли .Тъй като островът се намира в морски териториални води, полицаите пристигнали с катер на Морска администрация. Униформените осъществили ареста без да попречат на провеждащото  се културно събитие.

"Случилото се показва, че нашите служители реагират светкавично и адекватно, за да осигурят спокойствието на хилядите туристи, които в момента почиват по Южното Черноморие", коментирха пред наш репортер от ръководството на Областната дирекция на МВР Бургас.