Брутален клип със скандално отношение на възпитателка от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас към дете шокира обществеността след като кадри от него се завъртяха по една от националните телевизии. На него се вижда как жената крещи на малките и удря шамар на едно от тях. Използва реплики като „Направо ще й счупя главата...“, „Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве цял ден“, „Лигльо, ще те сурвакам“, „Ще седиш на стола циментиран цял ден“.

Възпитателката ще бъде дисциплинарно уволнена, но първо се чака обяснение от нея. Отстраняване от длъжност се очаква и за шефката на центъра Диана Костова, съобщиха запознати.

Зам. шефката на Регионалния инспекторат Лиляна Иванова не бе открита за коментар, а началникът на РИО Виолета Илиева е в отпуск. Междувременно се разбра, че майката на обижданото дете, вече го е отписала от центъра.

Това не е първият случай на обидно отношение към децата там. На 2 август две възпитателки също бяха уличени със запис и започна прокурорска проверка по сигнал на родители. След случая едната се пенсионира, а другата от три дни е излязла в отпуск.