С обаждания, съобщения или послания големи имена в българския футбол ми честитиха за рекорда и това ме прави още по-горд. Да те поздравят хора от такъв ранг, е истинско признание за постигнатото от мен.

Това сподели пред “24 часа” новият голмайстор №1 в историята на първенството ни Мартин Камбуров. Навършващият на 13 октомври 41 г. нападател донесе победата на “Берое” с 1:0 над гостуващия “Царско село”.

Попадението бе под №254 за родения в Свиленград Камбуров във футболния ни елит. С него той застана начело на реализаторската листа за всички времена, оставяйки на второ място легендата Петър Жеков. Рекордът му от 253 гола се задържа 47 г.

Нощта след историческото постижение бе почти безсънна за Мартин. Нападателят - символ за спортно дълголетие, бе зает да отговаря на камарата от поздравления, които получи след рекорда си.

Сред големите имена във футбола ни, отдали дължимото на Камбуров, бяха Христо Стоичков, Христо Бонев-Зума, Пламен Гетов, Георги Иванов-Гонзо... Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов го поздрави в инстаграм.

“Много хора ми се обадиха. Уважението истински ме зарадва”, каза още пред “24 часа” Мартин.

Камбуров планира да отпразнува рекорда в Стара Загора и Пловдив. “Ще поканя сегашния си отбор, но искам и да събера хора, с които съм бил през годините в “Локо”, с който постигнах другия си голям успех - станах шампион”, обясни голмайстор №1 на България.

Мартин Камбуров ликува след 254-ото си попадение в българския футболен елит.