След като завърши историческата мисия на "Спейс Х" с четирима обикновени хора в орбита около Земята, шефът на космическата компания Илон Мъск иронизира американския президент Джо Байдън за това, че не е поздравил успеха на мисията "Инспирейшън4", съобщи CNBC.

Един от 60-те милиона души, които следват Илон Мъск в Туитър, го попита "Президентът на САЩ не поздрави последните четиримата американски астронавти, които помогнаха да се съберат стотици милиони долари за "Сейнт Джуд". Защо според вас?". Отговорът на Мъск е "Той още спи."

Туитът на Мъск
Туитът на Мъск
Една от големите цели на мисията "Инспирейшън4" бе да събере 200 милиона долара за детската болница "Сейнт Джуд". До събота се бяха събрали 160 милиона.

Джо Байдън
Джо Байдън
След като четиримата участници в космическия полет се завърнаха на Земята, Илон Мъск се ангажира да дари персонално още 50 милиона долара, пише оше CNBC. И припомня, че мисията в околоземна орбита на Спейс Х вече получи одобрение в социалните мрежи от конкуренти като Боинг, Локхийд Мартин, Блу Ориджин и Джеф Безос.

Екипажът на Инспирейшън4
Екипажът на Инспирейшън4