Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет на Виктор Байчев от СК "Бушидо", който преди броени дни завоюва златен медал и шампионска титла на Европейското първенство по Карате Киокушин-Шинкиокушин за юноши U18 в румънския град Орадя. Виктор се състезава в най-престижната категория – над 80 кг. Почетен плакет получи и неговият треньор сенсей Христо Терзиев, който има изключителното умение да превръща свои възпитаници в шампиони. Виктор Байчев е петият европейски шампион за най-резултатния несебърски клуб СК "Бушидо". Това е и петата европейска титла в историята на несебърския спорт.

За постигнатия голям успех и прославянето на Несебър и България градоначалникът благодари лично на Виктор Байчев на среща в кабинета си. Николай Димитров изрази своята признателност и на треньора Христо Терзиев за всеотдайната му работа с децата на Несебър в СК "Бушидо". Преди връчването на отличията Виктор сподели, че е бил в перфектна форма и се е чувствал готов за победа. Треньорът му бе категоричен, че несебърският състезател е показал най-доброто от себе си на европейското първенство и не е оставил никакво съмнение кой ще е шампионът в най-престижната категория.

"Много съм горд с постиженията на нашите млади съграждани", заяви кметът Димитров и пожела на Виктор да продължава да трупа успехи. И добави, че приоритет в политиката на Община Несебър е грижата за младите хора и за развиване на спортните им заложби и таланти. Кметът изрази увереност, че шампионската титла на Виктор Байчев ще му гарантира място сред най-добрите 10 спортисти, които по традиция местната власт ще отличи в края на годината.

Спечелената шампионската титла е подарък както за младия състезател, който преди 20-ина дни навърши пълнолетие, така и за неговия треньор Христо Терзиев, който отбеляза своя рожден ден в неделя.

Виктор Байчев е в клуб "Бушидо" от 11 години, а златният медал и шампионска титла на европейското първенство в Румъния са най-голямото му отличие до сега. През октомври тази година несебърският състезател се окичи със златен медал на Международния турнир „ROMANIAN OPEN FULL CONTACT KARATE CUP 2021“ в град Сибиу, Румъния при мъже до 21 г. Освен това като най-висока оценка на представянето си Байчев бе удостоен и с почетния приз за най-добър боец на турнира. Младежът печели първо място и от Международния турнир "Black Sea Cup 2021", състоял се през юни т.г. 9 години поред състезателят на СК "Бушидо" е и републикански шампион. Виктор Байчев е ученик в 12-ти клас в СУ "Любен Каравелов" в Несебър.

"Пътищата са отворени пред хората, които искат да се развиват", заяви кметът Николай Димитров и му пожела да надгражда знанията си и да израства като личност.