Стойчо си пожела ефективност като на “Зоря” за мача на изкуствен терен и минус седем градуса в Норвегия

“Най-важното за преследването на победата е много бързо да се адаптираме към терена.” Това заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов преди гостуването на “Бодьо/Глимт” в своеобразната “ледена епоха”, която ще съпътства мача от Лигата на конференциите в Норвегия. Прогнозите са, че по време на срещата температурата ще е минус 7 градуса и ще се усеща около минус 10, а самият терен е с изкуствена настилка.

“Работил съм при сходни условия в Казахстан, там 70% от стадионите бяха такива, а условията - сходни. Затова казвам, че е много важно първото докосване на изкуствената трева. Самият терен ще ни принуди да играем бързо. Ще трябва да обработваме топката по най-бързия начин и да търсим победата. Съперникът ни е много добър, но ние ще се стремим само към крайния успех. Видяхте и в София, беше изключително равностоен мач. Имахме възможности да отбележим, те също. Сега ще търсим добра игра и стопроцентова успеваемост в крайната фаза, при последното докосване. И от статистиката е видно, че сме сред водещите по атаки. Създаваме много, но реализираме малко. Това ще трябва да променим, да сме по-ефективни. Надявам се нашата ефективност сега да е като на “Зоря” в последния мач срещу нас”, каза още Стойчо Младенов.

“От ЦСКА не са адаптирани към норвежкия студ и според мен “Бодьо” е фаворит. Изкуствената трева също е плюс за “Бодьо”, защото съперникът не е свикнал да играе на подобна настилка. Стадионът ще бъде пълен и публиката също ще даде криле на “Бодьо”, коментира норвежкият футболен експерт Карл-Ерик Торп.

“Всички тези обстоятелства като температура и изкуствен терен ги има, но ние сме дошли за позитивен резултат, което значи победа. Тук сме да покажем най-доброто от себе си и да си тръгнем с успех. Тъй като все още нямаме победа, амбицията ни е само една - трите точки”, заяви халфът на ЦСКА Амос Юга.