Полицията в Бургас задържа мъжа, стрелял в новогодишната нощ по сградата на Хидрометеорологичната обсерватория, по-известна като Духтевата къща в Морската градина. Извършителят е 31- годишен криминално проявен бургазлия. Установени са и всички лица, съпричастни към деянието, уточниха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Образуваната по случая преписка е докладвана в Бургаска районна прокуратура. 

За стрелбата в новогодишната нощ съобщават служители на обсерваторията, които се разминали на косъм от трагедия, тъй като и на празника там имало дежурен. Междувременно от Община Бургас публикуват видео с група млади мъже, сред които е и вероятният стрелец по сградата.

След инцидента са открити две дупки в прозорец на първия етаж на сградата и още четири в предната фасада. Намерени са и сачми с диаметър 10 милиметра. 

Духтевата къща е сред символите на града. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България – Георги Духтев, преобразил Морската градина на Бургас, както и много от парковете в София.