От днес - 11 май, започва приемът в I клас, местата са със 70 повече спрямо 2021 г.

108 са неприетите деца след първо класиране за ясли и градини в Бургас, съобщиха от общинската администрация.

68 са неприетите в най-големия бургаски квартал “Меден рудник”, а 40 са в централната част на града.
В същото време свободни места за прием има в детските градини “Пинокио”, “Ханс Кристиан Андерсен”, “Пламъче”, “Слънце”, “Звездица”.

Родителите на неприетите на първо класиране деца могат да променят желанията си в електронната система или на място от 23 до 30 май. По-удобно за тях ще бъде използването на електронната платформа, тъй като в нея ще има информация в кое детско заведение наблизо има свободни места, и ще могат лесно да пренаредят желанията си за прием, коментираха от общината.

До 16 май пък ще продължи записването в ясли и детски градини на приетите на първо класиране. Резултатите от второ класиране ще станат ясни на 6 юни, а записването ще бъде от 7 до 13 юни.

От 8 ч на 11 май започва приемът в I клас чрез електронната система на община Бургас. Оттам

призовават всички родители да се възползват от предимствата на електронната платформа

за записване и да регистрират децата си онлайн.
Първият етап на записване ще продължи до 20 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 4 юни отново в електронната система.   В класните стаи ще учат 70 деца повече спрямо миналата година.

В класните стаи ще учат 70 деца повече спрямо миналата година.

Родителите на приетите деца ще могат да ги запишат в срок от 6 до 10 юни. Общо 1980 са местата за първокласници тази година. Те бяха увеличени с около 70 спрямо миналата година заради наплив в няколко училища в Бургас.

От общинската администрация припомнят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако то е живяло над 3 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаното училище, ще получи 300 точки.

Докато дете с постоянен или настоящ адрес извън съответния прилежащ район на даденото училище ще получи едва 1 точка.

Тези родители, които нямат възможност да ползват онлайн платформата, могат да подадат регистрационния талон за детето на място в избраното училище.