Фестивал на рибата ще събере бургазлии и туристи на  17 и 18 юни в комплекс „Ченгене скеле“ край Бургас. Организатор е Местна инициативна рибарска група Бургас- Камено, в партньорство с общината, а целта е да бъдат популяризирани традициите в приготвянето на ястия от риба и рибни продукти и рибарския занаят в региона.

Във фестивала ще се включат изложители, които ще  презентират рибни продукти, морски сувенири, рибарски такъми и български вина. Посетителите ще могат да се насладят на различни деликатеси, приготвени на място.

В рамките на фестивалните дни е предвидена фотоизложба с атракивни морски кадри, дело н бургаския фотограф Христо Анестиев. Експозицията ще бъде подредена в Конферентния център на туристическия комплекс. Ще има и много музика.

Във втория ден на „Рибен фест Бургас 2022“ ще се проведе кулинарно състезание за приготвяне на най-вкусна рибена чорба. Умения  ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, ученици, любители, както и представители на местната рибарска общност. Посетителите на фестивала ще дават оценки, определяйки най-вкусната рибена чорба, а победителите в кулинарната надпревара ще получат специални награди.

Предвижда се в рамките на фестивалния уикенд Културно-туристически комплекс “Ченгене скеле” да се превърне в още по-атрактивна зона за развлечения, отдих и релакс за всички, които го посетят и имат желание да се насладят на вкусни рибни гозби и морски деликатеси, коментират от общинската администрация.