Паркирането по морето е с нови, по-високи, цени това лято. Туристите се оплакват от солени такси, повече платени зони и липса на свободни места за престой на колите по Черноморието. Все повече хотелиери начисляват такса „паркинг” извън цената на нощувките, а непредвидените разходи за туристите растат значително, съобщи Нова телевизия.

И на север, и на юг - сините зони и платени паркинги са с нови, по-високи цени. Почивка с кола струва допълнително между 8 и 15 лв. на денонощие.

„Има малко паркинги и много коли. Повечето паркинги са частни естествено. Много хотели не предлагат паркинг. Отнема поне 10-15 минути да си намериш място за паркиране. Има доста паяци, които само обикалят и чакат да вдигнат някоя кола”, разказва пред Нова телевизия туристът Георги Ганчев.

Сметката само за паркинг това лято се оказва изненадващо висока, пресмята Георги Ганчев след няколко дни почивка край морето. „Това е един непредвиден разход, който реално не осъзнаваш, че ти предстои да платиш. На плажа отиваш: 5-10 лв., вечер на клуб – пак паркинг – 5-10 лв., ако отидеш в центъра на разходка – 5-10 лв. и в хотела – пак някъде там”.