Със събраните средства ще бъдат погасени дългове на Дружеството на художниците

Благотворителната изложба "Обединени в изкуството" ще бъде подредена на 23 януари от 18 часа в Дружеството на художниците, на ул. "Александровска" 22 в Бургас.

Експозицията включва над 100 произведения на близо 50 творци в жанровете живопис, графика, акварел, скулптура. В нея намират място и иконите на Свети Николай Чудотворец и Света Богородица на художниците Митко Иванов и Джанета Русева. Доц. д-р Тодор Овчаров от Великотърновския университет и софиянецът, влюбен в Бургас - Данаил Кондиков, също ще подкрепят каузата със свои произведения, които даряват безвъзмездно.

"Бургас винаги е бил и ще бъде град, в който изкуството е на пиедестал. Благодаря на всички мои колеги, които се включиха в тази кауза, защото, за да правиш изкуство, първо трябва да имаш сърце за него" - сподели Добрин Вътев, председател на Дружеството на художниците.

На място в залата ще бъде поставена кутия за дарения, а със събраните средства ще бъдат погасени натрупани задължения на Дружеството на художниците в размер на 2500 лв.