Изявени дентални специалисти ще консултират безплатно деца и възрастни на 20 март в Бургас. Във фоайето на бургаската опера ще бъдат подредени 10 пункта, в които ще има и демонстрация на правилно миене на зъбите и поддържане на устната хигиена с най-новите дентални пасти и продукти. 

Програмата ще бъде изпъстрена с много музика, песни, танци и куклен театър за най-малките, посветени на опазването на здравето на устата и зъбките. Тази година темата на кампанията ще бъде "Обединени за здравето на устата".

"Имаме 20-годишно успешно партньорство и приятелство с Община Бургас. Аз също съм бургазлия и като такъв се радвам, че тази година празникът на лекарите по дентална медицина ще именно тук", заяви председателят на УС на Български зъболекарски съюз и съветник в Съвета на Световната дентална федерация д-р Николай Шарков.

"Радвам се, че градът ни ще бъде домакин на едно от най-значимите събития на денталните здравни специалисти. Всяка година Бургас посреща най-изявените в страната лекари в денталната медицина. Това е важно, защото независимо от възрастта на човека здравето на зъбите и устната кухина винаги е от значение за общото здравословно състояние и комфорта на живот. Да не забравяме, че усмивката е определящ фактор за визията и красотата на всеки човек", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.