След нейния нетрадиционен жест алеите в Морската градина стават зона на доброто, обяви кметът Димитър Николов

"Благодаря, Митко! От момичето от влака, на което помогна, когато никой друг не дойде.“ С този надпис на14 февруари осъмна алеята пред Морското Казино в Бургас. И от тогава градът вече не е същият. Стотици бургазлии дойдоха да видят надписа с очите си, темата се превърна в една от най-коментираните, а кметът Димитър Николов заяви, че след този случай алеите край морето ще се превърнат в зона на доброто, в която всеки като непознатото момиче ще може да благодари на някого за стореното добро.

Всъщност надписът пръв забелязва бургаският фотограф Атанас Стоянов, който  в Деня на влюбените отива да снима изгрева над морето. Снима го и го публикува в социалните мрежи. Последват хиляди лайкове и всеки се пита кой е Митко е кое е момичето, избрало този нетрадициоененн начин да му благодари.

А ето какво разказа самата девойка пред burgasphotosvideos.comо, представила се като Lucy:

"Аз направих това послание . Пътувах във влака София - Бургас , минаващ през Пловдив , откъдето и се качих за Бургас и където стана скандал и ме нападнаха , но нямаше свидетели бях сама в купето .Един единствен човек дойде на помощ в последствие и това бе Той! Момчето седна до мен в купето цялата треперех и ревях и ме беше страх .Каза, че няма да мръдне от купето и да позволи някой пак да влезе и да ме нарани, успокояваше ме. Обадих се на 112 и от там ми казаха да сляза ведната на следващата гара и да не чакам до Бургас . Исках да му благодаря.

През целия ден си мислих просто как искам да видя пак това момче , което само то дойде да помогне . Искам да му целуна ръката ! Искам да го поканя у дома и да му направя вечеря и да го похваля пред родителите си , искам и аз да му помогна, ако той има проблеми . Искам да му подаря да има някакъв спомен от мен и когато го погледне да се сети за момичето от влака. Искам просто да го прегърна силно и продължително ... Но не мога да се свържа с него ... не мога ... а трябваше да направя нещо , трябваше да му кажа колко много значи това , което направи за мен ! Чувствам го като спасител . За това вечерта купих тебешири и приятелка дойде с мен за подкрепа, докато направя посланието в Морската. Написах фейсбука си , но приятелката ми Мария каза , че ако това стане известно, много други хора ще ми пишат . Не знаехме дали това няма да се възприеме като добро или лошо , все пак драсках по обществена собственост и дали не е по-добре да го изтрия. За това изтрих второто име от никнейма на фейсбука си . Ето и снимка преди да го изтрия. Не подозирах , че това ще придобие такава извествост , надявам се само той да го е видял , това е всичко , което искам и нищо повече !"