Започва мащабно озеленяване на 30 места в комплекса

Край на наводненията в Слънчев бряг при обилни дъждове. За този сезон е изградена локална попивна канализация, която обезпечава събирането на вода при валежи на ул. "Първа", крайбрежната алея, както и на ключови вътрешни улици в зона Изток, обяви изп. директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров. Тя е реализирана чрез поставянето на подземни резервоари, които осигуряват събирането на водата при валежи.

Комплексът няма изградена дъждовна канализация и за това се търсят локални решения на местата, където традиционно се получават проблеми при обилни превалявания.

От утре в Слънчев бряг започва мащабно озеленяване и поддръжка на зелени площи на над 30 локации. 

"Въпреки трудностите около началото на този сезон, "Слънчев бряг" АД изпълнява задълженията си на добър стопанин и ще подготви инфраструктурата в комплекса по най-добрия възможен начин. Защото рехабилитацията на улици, тротоари, осветление и подръжката на зелени площи улесняват бизнеса и собствениците в комплекса и правят визията на Слънчев бряг по-приятна за туристите", заяви заяви изп. директор на дружеството Златко Димитров.

"Очакваме и имаме уверението, че Община Несебър, които имат ангажимент по почистването, ще започнат миене на улици и тротоари", допълни Димитров.

По време на подготвителните дейности ще бъдат възстановени пейки, както и осветлението в комплекса.

За преодоляване на кризата от COVID-19 "Слънчев бряг" АД обяви мерки към бизнеса, с които всички цени за ползване на инфраструктурата и услуги в Слънчев бряг за сезон 2020 се намалят с до 50%.