Красимир Анев може да промени решението си за край на кариерата и да продължи с биатлона. Това заяви руският треньор на националния отбор на България Александър Касперович.

През изминалия уикенд той и Виталий Норицин, който ще отговаря за стрелковата подготовка, най-накрая започнаха работа с нашите състезатели. Те подписаха договорите си дистанционно на 15 юни. След това обаче заради коронавируса не успяха да пристигнат за първи лагер на Белмекен.

Този в Естония отпадна и сега треньори и биатлонисти се събраха в Минск. Подготовката върви на олимпийския комплекс “Раубичи” край столицата на Беларус.

“Разговарях с Анев по телефона. Разбрахме се, че щом пристигна в България, ще се срещнем и обсъдим всичко. Досега не съм чул конкретен отговор “да” или “не” за край на кариерата му и това е обнадеждаващо. Анев може да продължи да се състезава.

За националния отбор на България той просто е необходим. Красимир и Владимир Илиев са лидерите му. Те могат да показват добри резултати както в индивидуални стартове, така и в щафетата. На това възлагаме големи надежди”, казва Касперович.

Анев обяви миналия месец, че приключва кариерата, недоволен от отношението на федерацията към него.