Криминалисти от Бургас и  Поморие разкриха за броени дни палеж на товарен автомобил и задържаха двама мъже, като впоследствие единият остана свидетел, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. Задържаните са на 41 г. и 54 г. от Бургас.

Палежът е осъществен около 04.30 ч. на 26 юли в  Поморие. Товарният автомобил, собственост на 48- годишен помориец, е бил паркиран на ул. "Г. Кондолов” 6 . Зад него били още два автомобила,  също собственост на помориеца. И трите коли са залети със запалителна течност и само бързата реакция на поморийските огнеборци е ограничила огъня до предната повърхност на камиона, без да бъде засегнат двигателя.

При извършения оглед е намерена разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт.  Разследващи бързо установили извършителите. 41-годишният бил подпалвача, а съучастникът му шофирал автомобил, с който се изтеглили от местопрестъплението.

 41-годишният бургазлия е арестуван от спецполицаи в квартирата си на ул."Княз Борис". В нея са открити дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет.  Част от вещите, открити в квартирата на пиромана.

Част от вещите, открити в квартирата на пиромана.
Зрелищният арест е реализиран два дни след палежа.
Зрелищният арест е реализиран два дни след палежа.

Причините за палежа, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура. Пироманът е задържан за 72 часа.