Георги Георгиев пази само един месец за тима. Сбогува се с левскарите и пое към “Черно море”

Националният вратар Георги Георгиев стана 11-ият напуснал “Левски” след кризата, връхлетяла клуба от началото на годината.

31-годишният страж бе привлечен на “Герена” в края на февруари, но реално пази само в рамките на един месец и едва в 6 мача - 5 за първенството и 1 за купата. След прекъсването заради пандемията Георгиев дебютира за “Левски” на 14 юни и изигра последния си мач за тима на 12 юли.

Георгиев имаше договор до 2022 г., но реши да напусне. И причина не е само тежкото финансово положение на “Левски”. Треньорът Георги Тодоров и спортно-техническото ръководство предвиждат на титулярния пост през новия сезон да се завърне Николай Михайлов. 32-годишният син на Борислав Михайлов връща формата си и се стреми към своеобразно възраждане на кариерата си, след като през миналия сезон има едва 1 мач срещу “Спартак” (Варна) за купата.

Стремежът на Георги Георгиев също да пази редовно доведе до решението му да напусне. Той преминава при Илиан Илиев в “Черно море” и ще замени на вратарския пост тръгналия си от Варна Милан Митрович.

“Левски” ще си върне 20-годишния Петър Иванов, когото прати под наем в “Нефтохимик”. Той ще бъде втори вратар на “сините”.

Към момента в първия отбор освен Ники Михайлов е само 16-годишният Иван Андонов.

Преди петъчната тренировка на “Герена” Георги Георгиев се сбогува със съотборниците си.

Собственикът на “Левски” Наско Сираков проведе среща с играчите в съблекалнята преди заниманието.

До края на юли ръководството не намери нужните 2,2 млн. лв., за да изплати дължимите пари на играчи и персонал. До отнемане на евролиценз за следващо класиране обаче има време, тъй като УЕФА ще даде гратисен период на “Левски” да покрие задълженията си.