Отказали спирачки на камиона са най-вероятната причина за огромната трагедия

28-годишна жена е изгоряла в една от помлените от тир в Айтос автомобили, има десетки ранени, които са транспортирани в болницата в Бургас, съобщи говорителят на полицията Цветелина Рандева.

Тежкият инцидент, за който 24 часа съобщи по-рано днес, е станал около 12.40 ч. на ул. "Хаджи Димитър" в Айтос. Товарен  автомобил "ДАФ" с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51- годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини отнема предимството на пешеходка в района на автогарата. После блъска седем автомобила, чакащи на червен светофар. Отказали спирачки са най-вероятната причина за трагедията, смятат разследващи.

При сблъсъка джип "Тойта Рав 4" с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28 -годишна жена от Търговище загива на място. 

Айтоската улица "Хаджи Димитър" / от Автогарата до кръговото кръстовище/ е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР Бургас, Районно управление  Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението". Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.