Наркотик е открит в кръвта на тираджията, предизвикал невиждано меле в Айтос, при което загина млада жена, а други седем бяха ранени. Проба с техническо средство е отчела наличие на метаамфетамин, съобщи за "24 часа" окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който бе на мястото на катастрофата.

"Предстои да бъдат назначени автотехническа, съдебно-медицинска и други експертизи, прецизиране на правната квалификация на деянието, повдигане и предявяване на обвинение", каза прокурор Чинев. Това най-вероятно ще стане в утрешния ден, а държавното обвинение ще поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение на шофьора - "задържане под стража".

Двама от ранените с в реанимация с тежки трамви, съобщиха от УМБАЛ Бургас.

Катастрофата стана около 12,40 ч. днес, в района между автогарата и кръговото кръстовище в Айтос. Тирът  се спускал по наклонен участък, идвайки от Айтоския проход. Внезапно водачът изгубил контрол и помлял десет автомобила, изчакващи на зелен светофар, след което се блъснал в крайпътна ограда и павилион в частен двор.

Една от ударените коли пламнала и в нея изгоряла 28-годишна жена от Търговище. Айтос не помни подобна трагедия, каза кметът Васил Едрев.