Криминално проявен бургазлия с отнета заради нарушения шофьорска книжка спретна луда гонка с полицаи в късния следобед на 17 септември. В крайна сметка преследването приключило със зрелищен арест на Бургаските солници, пред очите на десетки хора, които все още посещават СПА-зоната с луга и кал, както и плажа .

По данни на Областната дирекция на МВР всичко започнало около . около 16.55 ч., когато в района на к-с "Славейков" служители от Второ РУ забелязали лек автомобил "Фолксваген Файтон" с пловдивска регистрация, управляван от 33- годишен криминално проявен и неправоспособен бургазлия.

Подаден е светлинен и звуков сигнал за спиране на автовобила, но  в района на кръговото кръстовище до бензиностанция на  ул."Транспортна" водачът натиснал газта и отпрашил в посока към квартал Сарафово. Преди да стигне квартала обаче той свил в дясно към Солниците. Задържан е на паркинга на Бургаски черноморски солници.  Установено е, че автомобилът е с прекратена регистрация и са му поставени регистрационни табели на друго превозно средство.

Бургазлията е шофирал в едногодишния срок от лишаване да управлява МПС. Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.