Очаква се решението на българското правителство след разглеждането на новите мерки сектор по сектор в сряда

Докато в българския футбол очакват да разберат дали изобщо ще има мачове от първенствата ни до края на годината заради масовото заразяване с коронавирус и значително повишения брой смъртни случаи у нас, в родината на футбола се появи първа светлина в тунела дори и за феновете по стадионите.

Спортът в България е пред затваряне предвид предложението на здравния министър Костадин Ангелов от днес “да се преустановят всички колективни спортни мероприятия”. Министерският съвет ще гласува предложените нови строги мерки в сряда сектор по сектор и е възможно първенствата в колективните спортове да бъдат преустановени още от петък, 27 ноември.

В същото време правителството на Великобритания е решило да смекчи някои от мерките, касаещи посещението на спортни събития на открито. От 2 декември, когато приключва локдаунът, обявен на 5 ноември, част от спортните съоръжения, в това число и футболни стадиони, ще отворят за зрители. Премиерът Борис Джонсънвече е одобрил плана, според който са определени Зона 1 и Зона 2, които обхващат районите, в които разпространението на COVID-19 e овладяно в най-голяма степен. На стадионите от първата категория ще бъдат допускани максимум 4000 зрители, а от втората - до 2000 души. В Зона 1 от Висшата лига влизат само стадионите на “Брайтън” и “Саутхемптън”.