Криминалисти от Бургас задържаха криминално проявен и осъждан 47-годишен мъж, взел 10 480 лв. от възрастна жена в края на м.г. Пенсионерката е била измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”.

Установено е, че бургазлийката  получила телефонно обаждане от мъж, представил се за „прокурор Лазаров”. Непознатият я излъгал, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и тя трябва да предостави парични средства, с които да примами престъпниците.

Жената събрала сумата от 10 480 лв., поставила я в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу голям хипермаркет в  к-с „Меден Рудник”. Малко по-късно установила, че е измамена и алармирала полицейските служители.

.Проведени са множество действия по разследване на случая, като служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите, коментират от дирекцията на МВР.

47- годишният мъж, ползван като "муле" от телефонните измамници, направил пълни самопризнания  и подробно описал начина и механизма на извършеното. В дома му е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума. Работата по случая продължава.