Точка за алкохол в застраховката на банковия кредит на убитата на пътя край Созопол Юлия Ангелова може да позволи на фирмата да не го погаси. Засега детето на блъснатата през юли м.г. жена плаща вноските.

Договорът на Юлия със застрахователя бил сключен на 16 септември 2019 г. Според една от точките фирмата няма да плаща потребителския кредит при смърт, ако се установи злоупотреба с алкохол. Тя е валидна само при “преки или косвени последици” следствие на алкохола. При прегазването ѝ Юлия се прибирала пеша от клуб.

Заради тази точка застрахователят досега не е платил. Той иска 2 експертизи за нивото на алкохол в кръвта на Ангелова. Тази от болницата в Бургас е готова. Тя показва малко над 3 промила алкохол в кръвта. Чака се експертизата от ВМА.

Дори тя да покаже подобен резултат обаче, застрахователят ще трябва да докаже, че изпитият от Юлия алкохол има връзка с това, че е пометена от автомобил и убита. Засега това не е установено. Знае се, че докато се прибирала пеша, Ангелова е блъсната от шофьор, който избягал. После я ударила втора кола, а водачът викнал полиция.

След няколко месеца разследване първият шофьор бе открит и задържан. От полицията го пуснаха, защото не можело да се направи експертиза на колата. А докато застрахователят чака експертизите, 9-годишната дъщеря на Юлия е платила над 2400 лв. вноски по кредита на майка си. След като “24 часа” съобщи за казуса на 2 февруари, от фирмата се свързали с бившия съпруг на Ангелова и баща на детето ѝ и обещали бързо да приключат казуса. От Комисията за финансов надзор се самосезираха и започнаха проверка.