Ананиев, трябва да направим както трябва отсечката от "Тракия" при Чирпан, която Тройната коалица преди откри, обърна се към финансиовия министър премиерът Бойко Борисов. Това се чу от видео, публикувано във фейсбук профила на министър-председателя.

Кметът на Бургас Димитър Николов му показа разстоянието до пътния възел на Бургас, където се работи по нова отсечка - северния обход на града. "Поне да успеем да пуснем едното платно - понеже ще е транзитно, ще става предвижването много бързо", обясни Борисов. "Да се надяваме да няма повече такива дъждове и студове, за да не пречат на пътните дейности. Всички работят активно: и в събота, и в неделя", добави премиерът.

Работи се изключително активно по строителството на северния обход на Бургас, за да има транзитен път от магистрала „Тракия“ за Слънчев бряг и още през лятото да се пусне едното платно за движение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети на място строежа на трасето.

Премиерът изтъкна, че с изграждането на участъка ще се изнесе целия транзитен трафик, ще се избегнат задръстванията в Бургас и по този начин ще се намали и замърсяването на въздуха. Министър-председателят подчерта и важността на изграждащото се трасе по отношение и на туризма. „Въпреки, че имаше много отчуждителни процедури, обжалвания и екологични изисквания, хората ще видят колко удобно ще се пътува и всичко това ще бъде в тяхна полза“, отбеляза премиерът Борисов.

Северният обходен път на Бургас е с дължина 4,7 км ще изнесе транзитния трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“ извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

Пътят ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли.                                                                                                                                                                                   

Кметът на Бургас показва на премиера откъде докъде се простира северният обходен път на града.
Кметът на Бургас показва на премиера откъде докъде се простира северният обходен път на града.
Бойко Борисов
Бойко Борисов