24-годишен мъж от бургаското село Росен е задържан при специализирана проверка на Пътна полиция. Той е управлявал нерегистриран мотопед и след употреба на наркотици. В кръвта му са открити кокаин, метаамфетамин и опиати.

Общо седем са водачите, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества. Те са на възраст от 18 до 31 години. В два случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 г., съобщи комисар Неделчо Рачев, началник на Охранителна полиция и КАТ.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща  спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 617 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са четирима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани петима велосипедисти, 20 пешеходци и 13 шофьори, преминали на червен светофар.