45-годишен пациент от ковид-отделението на 5-я етаж на УМБАЛ Бургас е скочил от прозореца на болничната си стая тази нощ. Мъжът, който е полицай от Айтос, е издъхнал на място, съобщиха източници на "24 часа".

Тялото на Янко И. е открито няколко часа по-късно пред сградата на терапевтичния корпус. По данни на "24 часа" инцидентът е станал малко след полунощ. За липсата на пациента станало ясно, след като съседът му по легло в стаята алармирал дежурната сестра.

Медицинският персонал започнал да търси айтозлията из отделението, проверени били тоалетните, всички стаи и помощни помещения, но от 45-годишния пациент нямало и следа. Малко по-късно станало ясно, че той е скочил през прозореца.

Полицаят е бил приет с положителен PCR два дни преди фаталния скок. Медици обясниха пред наш репортер, че състоянието му не било тежко. Нямало и индикации за проблеми с психичното му състояние.

По случая е образувано досъдебно призводство в Областната дирекция на МВР. От УМБАЛ Бургас отказаха официална информация, като заявиха, че съдействат на полицията и прокуратурата.