Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд Ахмед А., обвинен в притежание на кокаин в особено големи размери, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 17.02.2020 г., а делото започва на 13 април.

По време на разследването е установено, че наркотикът е бил разпределено в два пакета. Всеки от тях е бил с тегло малко над един килограм. Кокаинът е открит в жилището на обвиняемия - поставен в чанта под легло в спалнята. По цени на съдопроизводството общата стойност на наркотичното вещество е 381 537 лева.

Двата пакета с дрога са били част от кокаинова пратка за милиони, заловена на в склад за цитруси в Бургас през август 2019 г. Наркотикът е пренасян в кашони с банани, припомнят запознати.

Подсъдимият Ахмед Али е бил сред първите работници, които попаднали на пакетите с наркотици в кашоните. Бананите били  предназначени за голяма верига хипермаркети.

Ахмед, който работел с склада на фирмата, в чиято база е открита "банановата" пратка с кокаин, напуска малко след това.

От полицията тогава обясниха, че наркотикът е бил покрит със специфично фолио от метал, най-вероятно заради проверките с рентген. Бананите идвали от 32 ферми от Еквадор.