След принудителна пауза от почти 8 месеца Ивелин Попов отново тренира в Русия.

В края на август миналата година бившият капитан на националния ни отбор се контузи при дебюта си за “Сочи”. Това се случи броени дни след трансфера му от “Ростов”.

Оказа се, че в мача срещу “Тамбов” след грубо влизане на противников футболист българинът е получил много тежка травма и се появи съмнение, че може да пропусне целия сезон.

Прегледът установи разкъсване на кръстна връзка в коляното и увреждане на менискуса.

Заради първия проблем се наложи Попов да бъде опериран. Вторият не се оказа толкова сериозен и затова не се наложи оперативна намеса и за него.

Ивелин бе опериран на 8 септември в Барселона лично от един от най-известните специалисти в света - проф. Рамон Кугат. Авторитетният хирург и травматолог лекува звезди на най-големите футболни клубове, а в частност работи с “Барселона”. Оперирал е и редица други български играчи.

След това за Попов стартира дълъг процес на възстановяване. Той вече завърши и 33-годишният полузащитник се завърна към редовен тренировъчен процес в “Сочи”.

Днес ще стане ясно дали Ивелин ще попадне в групата за домакинския двубой срещу ЦСКА (Москва) в неделя.

При победа срещу столичани “Сочи” ще се приближи до топ 4 във временното класиране на руската Висша лига и съответно до квота за Лига Европа.

В момента на 4-ото място е именно ЦСКА с 46 т. Тимът на Попов заема 7-ата позиция с 6 т. по-малко. До края на сезона в руския футболен елит остават 5 кръга.