Издирваният Динко Вълчев, осъден на 18 г затвор за брутално убийство край Бургас, е открит и задържан в София, съобщиха от полицията в Бургас. 

50-годишният мъж е установен и арестуван  при съвместна акция на  служители от ГД Национална полиция,  ОДМВР  Бургас и СДВР.

Убиецът бе в неизвестност от юли м.г., а от ноември 2020 г. бе обявен за общодържавно издирване. Срещу него се води дело на втора инстанция за убийство и увреждане на чужда движима вещ.

Предвид тежестта на извършеното от него престъпление му е наложена мярка „задържане под стража“. За случая е уведомена Окръжна прокуратура Бургас, задържаният е конвоиран до затвора в Бургас.

До бягството на овчаря Динко се стигна след като при произнасяне на присъдата на първа инстанция съдът не го задържа, а му наложи мярка "парична гаранция". Вълчев бе признат за виновен за убийството на търговеца от Айтос Бехчет Исмаил.

Това се случва на 20 март 2015 г. в овцефермата на Динко край бургаското село Брястовец. Двамата се скарали при пазарлък за агнета. След като овчарят пребил до смърт търговеца с метален прът изгорил тялото му на импровизирана клада от стари автомобилни гуми.