Феновете на "Локомотив" (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) се надигнаха, явно готови за старт на футболна революция. Те призовават за промяна в ръководството на БФС, определят настоящите действия на оттеглилия оставката си след 18 месеца Борислав Михайлов като срамни, а действията на управляващите в момента "некомпетентни". И канят единствения официално излязъл към момента кандидат за промяна и президент на БФС Димитър Бербатов на среща в Пловдив.

Феновете на "Черно море" вече издигнаха транспарант срещу настоящото ръководство по време на мача им с "Ботев" (Пловдив). 

Запалянковците на ЦСКА от организацията  "Сектор Г" се обяви за промяната и в подкрепа на Бербатов веднага след обявяването, че се впуска в битката за президент на БФС.

Феновете на "Левски" от тръст "Синя България" призовава за свикване на извънреден конгрес и задължителна промяна. А призивът им бе и към ръководството на клуба.

Изглежда, че революцията започва от феновете.

Ето какво написаха от фенклуба на "Локо" (Пловдив):

Времето за промяна в българският футбол настъпи! И това трябва да се случи незабавно!

Некомпетентността и аматьорщината продължават да бушуват по най-високите етажи на родната футболна централа. Това говорят и фактите от последните безумни и неадекватни решения относно отлагането и изиграването на оставащите мачовете от плейофната шестица на ЦСКА 1948, където пряко ощетен е нашият отбор, с които обаче се облагодетелства друг отбор – хладен полъх от едни отминали времена, които не трябва да се завръщат. БФС се е превърнало в частно дружество с неограничена безотговорност.

Оттеглянето на оставката на Боби Михайлов и самоназначението му отново за президент на БФС е неприемлива, срамна и позорна, лишена от всякакъв морал постъпка. Морал, без който няма как да изплуваме от дъното на европейския и световен футбол. Ние, от фенклуб Локомотив Пловдив, смятаме, че извънреден конгрес е крайно належащ в тази ситуация. Боби, Емо, Данчо, Венци и компания, вие показахте на цяла България на какво сте способни. Разберете, че отминаха времената, в които важните решения се взимат на маса.

Ето защо отправяме покана към единствения официално обявил се кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип на среща в Пловдив, на която да изложи програмата си за развитието на българския футбол пред локомотивската общност. Българският футбол се нуждае от нови лица!

Тази снимка публикуваха към призива си феновете на "Ботев" (Пловдив).
Тази снимка публикуваха към призива си феновете на "Ботев" (Пловдив).

Ето какво написаха от клуба на привържениците на "Ботев" (Пловдив): 

От името на една от най-големите футболни общности в България, ние привържениците на Ботев Пловдив, искаме да изразим своето разочарование и притеснение относно събитията в българския футбол в последните седмици и по-специално в БФС. Смятаме, че създалата се ситуация с начина по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи отново за президент на централата, е крайно неприемлива и за пореден път доказваща липсата на професионално отношение към българския футбол. Поради което ние изразяваме мнение, че свикването на извънреден конгрес на БФС е крайно належащо в тази ситуация и не желаем БФС да бъде ръководен от Борислав Михайлов и неговото обкръжение.
С тази декларация отправяме и покана към единствения официално заявен към момента кандидат за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов на среща в Пловдив при удобно за него време в близко бъдеще, за да презентира пред нас своя екип и идеи за развитие на футбола в България.